Det här med att byta däck på bilen

Igår ficka jag tummen ur ändan och böt däck på bilen, börjar kanske vara dags, har nog aldrig varit ut så här sent. Oftast åker de på redan i mitten på oktober. Mannen fick bytt på lånebilen i måndags så vi har i alla fall haft en bil som varit säker. Och ingen av oss har behövt åka iväg tidigt på morgonen när de faktiskt varit halt på vägarna. 
 
Själva däcksbytande har också ändrat karaktär med åren. Förr släpade jag ner däcken från vinden, där förådet fanns i huset jag bodde i då, vevade upp bilen för hand, ni vet med den där lilla domkraften som ligger i bakluckan. Svor långa ramsor över bultar som inte lossnade och monterade på de nya hjulen för säsongen. Brukade ta mig ungefär 90 min från att jag hämtade däcken tills de gamla var undanstuvade igen
 
Numera är jag lite latare. I förrgår fick mannen stuva in mina däck i backluckan på bilen (ni ser jag lyckades till och med hålla mig inne på soffan) och så igår körde jag iväg till lytz där de skruvade på däcken. Jag hade redan bokat tid så kl 10:30 var de bara att slå sig ner och vänta. 
 
I våras tänkte vi faktiskt byta själva på bilen och införskaffade en ordentligt verkstadsdomkraft, bilskrället har trots allt en vikt på närmare två ton. Dock märkte vi rätt snabbt varför jag alltid lämnar in den. Då bultarna är dragna med tryckluft är de helt hopplösa, ja läs omöjliga att få upp med handkraft. Ibland har de även på däckfirman svårt att få upp dem…. Känns ju inte så bra ifall man skulle få punktering på vägen. 
 
Kan annars bjuda på en roligt historia från i våras, när jag insåg att jag borde byta bil. Var på cykel och svängde in vid lytz, gubben titta ut och fundera men var tusan har du Saaben då? De har ju säkert ett par hundra kunder per säsong men viste i alla fall vad jag kör med för bil. De var på samma resa som jag även bokade tid till verkstad och när jag kommer in genom dörren undrar han, jaha och vad har Saaben för fel idag då… Välkänd eller ökänd. Gick lite bättre i onsdags när jag boka tid för oljebyte och byte av växellådsolja, fick bara påpekande att du har Vist en 9-5? Ja dessa bilar. 
 
I väntan på min tur
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: