Söndag, en dag för långkok

Fortfarande trist väder ute. Vill ha minusgrader och en meter snö. Så för att få dagen att gå blev de ett långkok. Eller middagen kokar ännu. 
 
Blev lite man tager vad man haver. I går hade tag tagit fram ett paket nötstrimmlor ur frysen som vi inhandlade på reko här senast. De fick åka ner i gjutjärnsgrytan tillsammans med två buljongtärningar, vitpeppar, en skvätt soja och en puff sirap (vet inte vad sirapen gör där, de kändes bara bra) 
 
Mitt tålamod var inte så långt så tyvärr var inte grytan tillräckligt varm när jag hällde i köttet, som dessutom var kylskåpskallt. De ledde till att de inte fick någon stekyta utan började koka i sitt eget spad. Viste att de skulle hända och ändå gör man det. Suck. 
 
Vanligtvis brukar jag slänga i lite morötter och lök men de fick stanna i kylen idag då jag gjorde lunch på samma gång (lax i ugn med ris till) så var lite många bollar i luften på en och samma gång. Blir kanske mera kalops av detta då.
 
Just nu har de kokat två timmar och skall väll koka ungefär lika länge till innan de avreds med en skvätt grädde. Får hoppas att de blir riktigt mört kött. 
 
Ibland händer det att jag använder den vanliga spisen till matlagning (tillreder faktist de mesta på vedspisen). Är nämligen lite dålig på att elda idag, har antingen bara glöd eller full fart på vedträna idag. 
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: