Stora pojkar sover i egen säng

Det är väl kanske en sanning med modifikation då G senaste veckorna faktist tillbringat mer eller mindre hela natten i min armhåla. Men är de så så är det så bara. Börjar bli van nu och sover lite bättre än i början i alla fall. 
 
I helgen tog vi i alla fall bort hans babynest så nu sover han ”själv” i spjälsängen, då han nu sover där vill säga. I alla fall de timmarna mellan nattning och första amningen. Orsaken var att den som sytt babynestet nog inte räknat med att antingen växer babysar eller hur stora en tre månaders kan vara. För jag har bara gjort de 55 cm långt. Och de är ju helt klart lite kort för någon som nästan är 60 cm lång. 
 
Nu är det väl inte så farligt om benen är lite krökta när spädbarn sover så länge ryggen är rak, men de såg inte bekvämt ut mera. Så med stor spänning tog vi bort det för att se hur de skulle gå, skulle han ens sova utan den trygghet som ett babynest ger, det är ju rätt trångt och ombonat. 
 
Inte behövde vi orora oss. Kanske att nattningen tog 10 min längre första natten men sött somnade han. Stoppar täcket runt honom så att de blir en liten påse så han sover ännu rätt tigth i alla fall. 
 
I morse upptäckte han dock hur mycket man kan böka runt. Nu sov han väl inte riktigt mera utan låg och viftade runt med armar och ben. De ledde till att han plötsligt låg på tvären i sängen (flyttat över honom till egen säng så jag själv skulle få sträcka på ryggen en stund.) Rätade upp honom men 10 min senare låg han på samma sätt
 
Mamma, jag vill sova med dig, är de ok om mitt huvud ligger i din säng
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: