Varför palmolja i barngröt?

Glad i hågen gick jag till affären för att köpa vårt första paket babygröt. Men varför köper ni dyr babygröt när du senast i går skröt om att ni gör all babymat själv tänker ni kanske? Därför att babygröt innehåller järn som kan vara svårt att berika vanlig mat med och ett växande barn behöver tillsatt järn. 
 
Men man kan ju välja gröt utan en massa tillsattser tänkte jag. De visade sig vara svårare än jag tänkt. Inte ens Hipps ekologiska havregrynsgröt var fri från palmolja. Vet inte hur de tänkte där. Okej den var vertifierad palolja, men den är inte mycket att hänga i granen för det. Är ju inte så att de MÅSTE vara palmolja i gröt. 
 
Till slut hittade jag i alla fall två sorter från semper som var fria så vi testar nu majsgröt. 
 
Jag är kanske lite radikal när de gäller mat och vad den innehåller.  Men kan stå länge och läsa på förpackningar och lämnar oftast bort sådana produkter som innehåller en massa onödiga e-ämnen och just palmolja. De senare har vistat sig vara svårare än man tror att utesluta och inte lyckas jag till 100%. 
 
Nu har de dessutom kommit forskning som tyder på att palmolja kan vara cancerframkallande. Inte vill jag äta det själv då och defenitivt inte ge mitt barn. 
 
Så jag undrar varför man tillsätter det i barnmat, de om något borde vara rent. Okej det är en billigt produkt men sedan får man se hur den framställs. Genom att skövla regnskog. 
 
Hur mycket tänkter ni på vad maten verklige innehåller som ni äter?
 
(bild snodd från nätet)

borneo42.jpg

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: