Rör inte mitt barn

Blir lika förvåna varje gång man är och handlar i en av stadens störra affärer. Kvinnor (ja de är oftast kvinnor) som skall komma fram och titta på G när vi står och plockar frukt/åker hiss/väljer kött osv. De vill veta hur gammal han är, vilke kön krabaten har mm. Och det är helt okej. För vem kan nu motstå en sådan söt filur
 
MEN
 
Sedan börjar de pilla på honom. Han är oftast utan strumpor i butiken, av den enkla andledningen att de alltid trillar av. Utan strumpor från början är vi garanterade att få med oss båda hem. Men då verkar de helt ok tydligen att peta honom på fötterna. Eller räcka honom ett finger som han skall ta tag i. Senast i fredags var G och jag och veckohandla tillsammans så länge mannen tränade. Parkerade i grottan under och tog hissen upp. I hissen kommer även ett äldre finlandssvenkt par där damen börjar prata med G. Plötsigt klämmer honom på fötterna, skrattar och säger, oj han är vist lite blyg. Öh, vilken reaktion hade hon väntat sig. G tittade på mig att vad tusan håller hon på med. 
 
I dessa stunder önskar jag att jag skulle komma på nått syrligt att säga, men oftast står man bara där och vet inte vad man skall göra. De går ju så snabbt. 
 
Varför är de okej att peta på främmande barn, och dessutom tro att de skulle tycka om det? Inte går jag fram till okända tanter på stan och nyper dem i kinderna hur söta och rara de en verkar vara. Även små barn har sina intrigigteter och vi som vuxna borde lära dem att det är DE som bestämmer över sin egen kropp. Kan de inte säga de själva skall jag som mamma rycka in och ryta RÖR INTE MITT BARN. 
 
Jag är ju ingalunda enda som är drabbad. En person som jag följer på instagram, som har tvillingar berättade att en okänd kvinna dök ner i tvillingvagnen och försökte krama barnen. Där reagerade pappan med att utan förvarning krama kvinna, som naturligtvis stötte bort honom förfärat och undrade vad tusan han gjorde. Svaret var att precis samma sak som du gjorde mot mina barn, sedan gick de. 
 
Kanske de är så man borde börja göra, ge igen med samma myt. Pillar du på mitt barn petar jag på dig. 
 
Förra veckans besök hos mormor och morfar. Cool kille på golvet. 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: