Är vi för stränga med skärmtid

Sedan G föddes har vi rätt radikalt skurit ner på vårt tv tittande. Speciellt när vi märkte att han också började stirra på Tv skärmen. Innan hade vi tex på tv halva lördagsförmiddagen och tittade/lyssnade på svenska nyhetsmorgon. När G var riktigt liten hade jag även på det på vardagsmornar. 
 
Nu i somras hade vi en perid när vi tittade på barnmorskorna i east end. Men det var så läge seda jag hade på TV4 att jag inte ens hittade vilken kanalplats den ligger på (vi har jättekonstiga inställningar på våra kanaler, de börjar från 500)
 
Den TV G får är 30 min yle aamu. Och då är de så tråkigta gubbar i tvn att han inte är så intresserad. 
 
Ipaden har vi inte alls använt oss som underhållning, inte ett ända avsnitt av babblarna har stackarn fått se och inga youtubekliipp som barnvakt (ännu) 
 
VI började nämligen prata om det att är vi FÖR radikala med vår skärmcensur. Är det okej att ha igång nyhetsmorgon i bakrgrunden? Han fastnar ju och tittar på det. Vet dock inte heller om de beror på att vi har så litet vardagsrum. Nu kommer han automatisk att ligga framför tvn när han rullar runt på golvet. 
 
Från vilken ålder har era barn tittat på tv, har ni slentrialmässigt igång den i bakgrunden hela tiden. För helt klart skulle de vara skönt att ibland slänga sig på soffan och slötitta 
 
BIld från i morse när vi verkligen satte på tvn. Spännade naturprogram om när isbjörnarn äter upp fåglar tydligen (så tidigt var vi uppe en söndag)
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: