Nu är hon hemma igen

VIlken dag. Största delen av dagen har tillbringats på riks8an idag. Efter mycket om och men fick jag äntligen hem Jasuska. Men de var ingen lätt resa om vi säger så (och då syftar jag bara inte bara på den fysiska delen med att köra)
 
Problem ett var att hitta transport som vägde under 1500 kg eftersom det är massvikten audin får dra. I sista stund (i torsdags) bestämde jag mig för att trots att ställa på saaben och besikta den, men de var lite omständigt. Som tur var gick den genom besiktningen om än på håret då en varningslampa slog på ett tag, men sloknade. Troligen är de bara en löskontakt eftersom de aldrig hittar något när de läste felkoderna. 
 
Nå, men en bil som får dra 1800 kg tuffade vi iväg i morse för att haka på transporten. I första vänstersvängen dog bilen. Lätt panik hos mig. Efter lite funderande bestämde vi oss för att chansa och hakade på transporten. Inga problem efter det så antaglingen bara låg spänning eller nått, bilen har trots att stått i 2,5 månader och inte ens varit igång på den tiden. 
 
100 km senare var vi framme i jeppis och tog en snabb lunchpaus hemma hos mina föräldrar. Undrar vad grannarna sa när vi blockerade halva gatan ( nå nä) med vårt ekipage
 
 
Efter lunchpaus iväg och lasta häst. Lite tvekade hon att gå på som vanligt men är nog mest då hon är rätt ovan att åka. Däremot står hon ju som ett ljus och de är knappt man märker att de står en häst där bak, förutom då hon trampar om mellan varven. Inte som förra hästen som började hoppa jämfota vid rödljus. 
 
Blev ju även stallbyte så lite spännande att lasta ut. Men de gick bra. En gång gnäggade hon, drog iväg till närmaste grästuva och så var hon nöjd med det. Nu kommer hon att gå ute mera dygnet runt bara vädret är ok. Hoppas att de skall passa hennes huvud bättre än att stå inne 16 timmar om dygnet. Inte för att hon på något sätt vari omöjlig men tror hon mår bättre av den rörelse som ett mera fritt liv ger. 
 
Lite stressig blev de dock att packa ut alla saker för vår minsta medhjälpare tyckte att NU räcker de med äventyr för dagen. Då skulle vi ännu lämna tillbaka transporten, en omväg på 20 min. 
 
Får väl säga tack till alla inblandade, speciellt mannen som fungerade som chafför då jag ännu inte har lilla-e. Inte  många gånger han kört häst men de går galant varje gång. 
 
Snodd bild av Daniela. Någon är nöjd över maten
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: