Allt blir nog bra bara du slutar amma…

Vet inte HUR många gånger jag har hört de orden. Och hur mycket jag har kämpat med att gå amningen att fungera smärtfritt. För de har inte varit en dans på rosor direkt för mig och jag har varit på väg att ge upp flera gånger. Gett de en vecka till, om de inte fungerar vid X slutar jag. Snart börjar han nog äta mindre. Ja sådana tankar har de varit i mitt huvud. 
 
Som liten åt han ju med 1-2 timmars mellanrum, dygnet runt. Blev inte så mycket sömn för mig. Rådgivningen har uppmuntrat med att när han blir runt 6 månader slutar han nog äta på nätterna. Psykologen jag träffa menade att en del av mina problem är ju att han ammas så ofta. Att de var därför jag mådde så dåligt då i vintras. 
 
Jag har fått tips (råd) om vem jag skall kontakta för att få hjälp med att sluta amma. Jag har besökt amningspoli för att se om det är något fel med amningen. Vissa gånger tror jag helt enkelt att amning bara inte är för mig. Dock har jag VALT att kämpa vidare, en vecka åt gången. 
 
Nu i tisdags när vi besökte läkaren var hon sur på mig att jag trots arbete tagit alla nätter själv (men om det är de som fungerar bäst för oss då, kanske inte det mest optimala för mig men för familjen i sin helhet det bästa) Och ja vist ja, amningen bör jag nog sluta med, om inte annat så nattetid. 
 
Skulle de vara så att han bara ligger och snuttar, ja då skulle jag nog inte ha några problem med att sluta amma på nätterna. För då skulle de nog mera vara frågan om närhetsbehov osv. Men nu äter han faktist. Rätt glupskt också. Oftast bara 1-2 gånger/ natt. Dock finns de nätter han vill ha mera, oftast om han på dagen ätit lite dåligt. 
 
Knappast kommer han att fortsätta amma när han är 15 år, samma som att jag tror att han vid den tidpunkten inte  heller längre sover i min vänstra armhåla. Troligen kommer jag dra en gräns senast när han är 1 år. Men nu, nu har de äntligen blivit så där mysigt och avslappande att amma. 3 gånger ammar vi dagtid. Morgon middag och kväll. Samt då 1-2 gånger nattetid. 
 
Läste någonstans att barn under 1år  men över 6 månader  skall ammas 3-5 gånger/dygn. 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: