Saften som aldrig blev

Okej, det har inte varit lätt att koka saft. Problem ett var att min farmos gamla saftmaja från X-talet inte fungerade på induktionsspisen. Så vi tänkte vara smarta och köpte en mellanskiva som är magnetisk och som man sedan ställer kastrullen på så för den över värmen.
 
Fungerade det? Svar nej. Vi testade två olika platter men blev bara lite ånga. Testade sedan att lägga en kastrull vatten på skivan men inte då heller började de koka. Så nått fel var det ju på plattan. Morr. Då hade jag redan hållit på närmare två timmar. 
 
De extra handtaget man ser sticka fram är alltså mellanskivan. 
 
 
Nå, den snälla mannen åkte då till biltema och köpte en kokplatta att lägga saftmajan på. Efter det tog de ytterligare tre timmar innan alla bär var saft. Och då hade vi kanske 7 lite bär totalt, två satser. Hotar med att vi köper ny maja till nästa år. En som fungerar på induktionsspis. För 5 timmars kokande lär man ju inte ha tid med varje gång. De började aldrig koka utan vattnet bara ångade. (Kan de vara fel på själva majan, eller är de våra redskap som var dåliga?)
 
 
Summa sumarum. Nästan 4 lite råsaft fick vi till frysen i vinter. Dessutom utan socker så G också kan få dricka av det. Blev blandsaft med 80% röda vinbär, 15% krusbär (<- hur plockar man dem utan att sticka ihjäl sig) och slutligen fick de bli 5% svarta vinbär. Men de jag testat av saften blev den helt ok, fast vuxenvarianten kanske skulle kunna innehålla lite socker

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: