Dagen jag bodde i köket

Är ju kanelbullens dag idag (firar man de bara i Sverige eller är de en officiell dag även i Finland?) Nåväl, redan 8 i morse tänkte jag dra i gång ett bullbak. De sket sig. Visade sig att mjölet var slut. Som tur upptäckte jag det innan jag började baka.
 
Men har man bestämt sig för att baka så har man. Så blev en rask promenad till citymarket för att handla mjöl. 
 
Verkade dock inte meningen att jag skulle baka alls. Väl hemma visade sig att sockret också var nästan slut, och kanelen räckte bara till en halv satts. Nå, socker hittade jag mera av i sockerskålen och bakade smörbullar av resten av degen. 
 
Mellan jästningarna hann jag både äta lunch själv, mata G och reda upp en kakkastrof (föresten, någon som fortfarande är sugen på bullar). Däremot måste jag säga att oj vad skönt det är att baka bullar när man har en varmluftstugn att baka i. Kunde lägga in båda plåtarna på en gång och fem minuter senare var de klara. Att de sedan tog nästan tre timmar att baka bullarna hör inte hit, och då räknar jag inte in tiden då vi gick för att handla mjöl. 
 
Dagen slutade inte här ännu med kokande och kockandet. Fick ett dumt infall att laga kållåda. Ett hett tips från tränaren, laga inte kållåda om du är ensam hemma med ett barn på 10 månader. Speciellt inte om du lagar maten mitt i hans middagstid. Svett och tårar senare var vi båda mätta i alla fall. 
 
Bulldeg på jäsning. 
 
Under tiden gör sonen kaos i köket (och pappa sov sig genom hela alltet)
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: