Måste barn äta gröt till frukost?

Man blir ju itutad att små barn MÅSTE äta gröt till frukost, (lunch, middag och kvällsmål) och att de inte finns några andra alternativ. Gärna skall de dessutom äta färdig babygröt. 
 
Hittills ar vi nog snällt ätit gröt varje morgon. Babygröten går garanterat ner, havregrynsgröt är blääää och manna är låt gå. 
 
Jag äter gröt ibland på morgonen, om jag orkar koka. Gillar dock inte varm mat direkt från morgonen och är mera en smörgåsmänniska (jag har ju tom mina kokta ägg i kylen som jag lägger kalla på smörgåsen). Mannen är mera av en mysli och kaffevänn morgontid. 
 
Så varför skall då vår son äta gröt? Bara för att de skall vara så?
 
Idag var kreativa mamma i farten. Så han fick ett stekt ägg med lite knäckebröd till. Hur mycket åt han av det? taj, kanske 1/100 del, resten flög lite hit och dit. Han ammade dock precis innan vi steg upp så nått har han ju fått i magen i alla fall. Roligast var att läka med maten, men för en gångs skull kunde mamma äta sin frukost på samma gång. 
 
Vad ger ni era barn under ett år till frukost?
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Vi gav nog väldigt länge gröt på morgonen åt vår äldre dotter. Mixade själv havregrynen i mixer (mkt billigare än dessa färdiga babygrötar) och gav med sylt/fruktpure. Sen märkte jag i något skede att hon blev led det, började äta dåligt och kinkade mycket. Det kan ha varit där efter 1 vi övergick till yoghurt. Nu är hon 2 och äter nästan alltid en yoghurt (yosa som är havrebaserad och mjölkfri eftersom hon är mjölkproteinallergiker) och en skinkskiva. Väldigt sällan smörgås eftersom hon helt enkelt inte är intresserad av det. Frågar varje morgon om hon vill ha havre-eller rispuffar med yoghurten men oftast äter hon utan.

    Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: