Vilken sorts bilder skall man använda i en blogg

Man läser många bloggare som skriver att de skulle ALDRIG använda sig av mobilbilder i sina bloggar, utan de skall vara ”riktiga” bilder tagna med systemkamera.
 
Är de dock så hemskt att ta mobilbilder och använd dem i bloggen. De speglar ju ofta en vardag och hur många släpar omkring på en stor systemkamera i väskan varje dag? Speciellt när dagens telefoner faktistk har rätt bra kameror och orkar man bara vänta lite kan man, tycker jag, få helt skapliga bilder (min kamera har by the way mera pixlar än min systemkamera)
 
De blir ju klart mera djup i bilen med en systemkamera, men jag tycker det är svårare att fånga stunden, momentet utan de blir lätt lite konstlade bilder. Speciellt när sonen ÄLSKAR kameran så ser han att man plockar fram den ler han stort och avbryter vad han nu gjorde, de som man ville fota. 
 
I denna blogg kommer de nog att bli 90 % bilder tagna med telefonen och sedan de övriga 10% när jag lyckats plocka fram min kamera. 
 
När jag skulle plocka fram två snarlika bilder till detta inlägg fick jag gräva djupt för att hitta andra bilder än på sonen. Verkar som att en stor del av bilderna i min telefon numera består av
1. barnbilder,
2. kattbilder,
3. hästbilder 
eller
4. bilder jag tagit i farten och tänkt att detta kan kanske fungera till bloggen
 
Taget med Nikon D40. Kisse i bokhyllan
 
 
Iphone 5S. Kissemys en fredagskväll i somras
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: