Andra dagen häst

Åhå, kravlade mig upp på hästryggen för andra dagen i rad idag. Dessutom nytt rekord med 30 min på hästryggen. De ni, var inte igår om vi säger så. Många rekord satta idag alltså. Har ju annars blivt att jag ridit 1 gång i veckan och sedan jobbat från marken resten (men hej, jag börjar bli jädrans bra på att löslongera)
 
Igår var nog ingen bra dag att rida på. Blåste lite grann, inte så hårt men tillräckligt för att hitta lite monster här och var. Vädret har ju inte heller varit på topp så var kanske lite extra energi under hovarna. Hela hästen tänkte explodera när hon såg en snubbe iklädd reflexväst med rullator/sparkstöttning på hjul. Var ett moment med 600 kg häst i handen. Lite mer än vad hjärnarn klarar av. Så fick hoppa av när hon andades normalt (alltså så att jag vågade släppa tyglarna då och komma ner utan att riskera att dö på kuppen) och så gick vi en stund så att jag skulle lugna ner mig. Mitt självförtorende på hästryggen är verkligen inte så högt nu. Jobbar på det. Skrittade kanske 10 min till så att vi båda kunde vara nöjda
 
Mysigt värre alltså. Kan de inte sluta regna snart, får köpta dykartuber till hästen 
 
Hade ju inte ens planera att rida idag utan låta hästen skutta runt lite på egen hand på ridplan under tiden jag fixade lite i uteboxen. Men när jag kom till stallet var de redan rusning (så mycket rusning de nu kan bli när jag är enda inhyrda) där så blev go whit the flow och haka på när tillfället nu gavs att få lite sällskap på ridplan. Vet inte om de var så smart idé. De två andra hästarna hade nog ätit helikopterfoder till frukost och var lite upp och ner. 
 
Men jag klarade det. Red en helt halvtimme som sagt, utan att trilla av. Utan att vi skenade iväg. Utan att vi hoppade runt på två ben. Så klapp på axeln till mig. Travade en del (nåja försökte i alla fall. Har ju noll muskelkontroll samt ingen styrka alls i höger ben så blir lite vingligt och halvdant) Finns bara ett sätt att bli bättre på, och de är att öva mera.
 
När man skall ta en snygg bild på hästen efter ridturen. Ja Ja
 
Nähä, ingen fotomodell på denna hästen idag
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: