Skräcken för den fettfria mjölken sprider sig

Är tydligen så att skolor och dags får bidrag om de använder fettfri mjölk i stället för ”vanlig” mjölk. Detta då kostrekomendationerna förespråkar en fettfattig kost. Och detta startar ramaskri bland alla föräldrar. 
 
”Våra barn VÄGRAR dricka den blaskan”
 
”Växande barn behöver FETT”
 
”VI dricker bara röd mjölk hemma hos oss”
 
”Ger de faktistk de där giftmjölken till BARN?”
 
Ja de är några av kommentarerna man kan läsa när de blossar upp debatter om vilken mjölk som serveras till skollunchen. Samhället håller tydligen på att ta livet av nästa generation. Och de stackars föräldrarna kan bara stå på sidan om och två sina händer. 
 
Själv undrar jag vad det är som är så hemskt med att barnen dricker fettfri mjölk? Det är väl att föredra än att de inte dricker någon mjölk alls. Men tydligen inte. Att de sedan finns utarbetade kostråd, som men jämna mellanrum ändras, de skall man tydligen inte alls bry sig i. Jo håller med om att barn nog behöver få i sig fett för att växa och utvecklas, men är mjölken den enda fettkällan vi har idag? Sedan skall man komma ihåg att befolkningen håller ju inte på att bli smalare. 
 
Sedan rekommenderar barnrådgivningen att man skall köpa just fettfri mjölk. Vilka debatter de blir av det. Folk vägrar för då måste de köpa en sort till och vissa har tom skrivit att de i ren protest (!!?) köpt röd mjölk. Bara för att göra en markering. Hemma tycker jag att man får göra som man vill, de finns rekommendationer och hälsovården måste upplysa oss om dem. 
 
Hur ser de ut i vårt kylskåp. 50/50. Mannen håller sig till ”vanlig” mjölk medans jag dricker fettfri, vilket jag gjort i många många år. Jag har ju dessutom oturen att vara laktosintolerant så får garanterat ha min mjölk ifred, oftast
 
Hur kommer vi att göra med G. Så länge han inte visar tecken på laktosintollernas får han nog dricka den blå mjölken. Mest för att vi knappast kommer köpa en tredje sort. Facken i kylskåpet tar redan slut. 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: