Nyttiga mellanmål, aka när man tjuväter banan i köket

Vi jobbar lite på att få bort alla burkar och köra med husmanskost och ”vanlig”mat. Gröten har vi nu helt övergått till att koka själv, var ett tag som han vägra äta annat än babygröt så då fick de vara på de sättet. 70% äter han även själv sin mat lunch och middag. Är egentligen bara om vi är ute vid mattid eller om de drar ut för länge som han får en burk, brukar se till att ha 4 burkar hemma i nödfall (även vi äter ju halvfabrikat ibland)
 
Banan är ju nått som han älskar numera, så till den grad att om man tar en själv måste man äta den i smyg, han blir så arg om han inte får, strut samma att han själv just ätit. Mandarin är också popp och vi har lite börjat testa med äpple i bit, inte heller de säger han nej till. 
 
Får helt enkelt börja se till att de finns massa frukt hemma att ge som mellamål. Som idag, skar ner lite gott och blandat i en tallrik och så fick han sitta där och plocka. Nam nam lät de. Är väl egentligen bara mandarinerna/satsumas som jag är lite orolig för med deras ”skal”. Brukar skala bort dem faktist, men om man gör dem i små bitar kanske de fungerar?
 
Hur mycket frukt/grönsaker/bär skall ett barn på ett år ha? Vuxna skall ju äta 5 portioner (sällan man kommer upp till de) men ett barn. 5 känns som rätt mycket för den magen
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: