Ta ditt piller och va tyst

MÅSTE man äta piller för att bli bra, eller är de ibland läkarnas sätt att på ett enkelt sätt bli av med patienterna. Andra läkarbesöket jag hade fick jag antidepressiva utskrivna. Tog dem inte men har i alla fall hämtat ut dem från apoteket. Läste listan på biverkningar och kände nä detta är inte för mig. Skall dessutom tydligen ta 2-3 veckor innan man känner sig bättre. 
 
Nästa läkarbesök. Får en annar sort utskriven. Antidepressiva även det, men de skriv ut mot smärta så att de skall vara lättare för mig att ta dem tydligen. För de är ju inte mot mitt mående utan mot min kronisa värk. Har inte ens hämtat ut dem. 
 
Besökte horsionten i fredags. Vi började från början med typ var är jag född, hur är min familj ,vem finns där. Vem är mina föräldrar (tydligen fel att beskriva dem som akademiker för de sätter press på mig *skrapar mig i huvudet*) Diskuterar skolgången och att jag är dyslektiker (HUR har mina AKADEMISKA föräldrar tagit de då???? okej glöm att jag beskrev dem så tack) Följdfrågan blir då om jag uträtts neuroligskt för tydligen kan man inte ha ”bara” dysleksi *suckar*
 
Säger nej de blev nog aldrig mera uträtt som jag kommer ihåg men att jag för några år sedan själv bad om en ADHD utredning och fick possitivt (negativt?) resultat på den. Tveksam till den utredningen då det tog 45 min totalt. Inga genomläsningar av journaler osv. Fick den gången recept på ritalin för två veckor. Orka och ville inte påbörja någon behandling
 
Tydligen skall de dock vara så att man kan testa och ta medicin. Har man adhd fungerar den, har man de inte känner man ingen effekt. Sa igår att jag nog skulle vilja ha en secund opinion på den, de behövs tydligen inte för om en NEUROPSYKIATER satt diagnos på mig, som vuxen och kvinna så är de nog så. 
 
Hennes lösning på det hela är att jag då skall börja äta medicinen (uuuups, receptet är 3-4 år gammalt och bortkastat) så skall jag nog se att allt löser sig. Se där de var väl lätt. Botad till nästa möte. 
 
Borde jag bara kapitulera och beställa hem hela apoteket på en gång så löser det alla problem. Okej jag är väl lite pillermotståndare och tar sällan ens om de behövs, förutom panadol. Jag är rätt anti piller och känner ingen större motivation att testa för att se om de KANSKE fungerar. 
 

url.jpg

 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: