Med en ettåring på en doktorsdisputation

Här dyker jag upp som en annan gubbe i lådan. Gokväll på er allihopa
 
Igår var det ingen vanlig dag. Utan i stället var de dags att bänka sig och lyssna (förlåt men zzz) när mamma försvarade sin doktorsavhandling. För att sätta lite extra krydda på det hela så var alla våra barnvakter även med på disputationen så då fick även G komma med
 
Morgonen började inte bra för oss. G är just nu sedan några dagar extremt gnällig och ledsen. Ingenting duger och allt är bara fel. Vi hittar ingen dirket orsak till vad som är fel. Han fick MPR vaccinet i förra veckan på fredag så kan vara det, och så har de kommit en del nya tänder så inte omöjligt att de är de som spökar. Men i alla fall. In i det sista var vi väldigt tveksamma OM vi skulle kunna ta med honom. Alternativet var att en av oss annars skulle stanna hemma med honom.
 
Vi chansade och klädde upp oss. Tom G hade ny kostym för dagen, inklusive kavaj och fluga (även om flugan var fastsydd i bodyn) tyvärr har jag inga bilder på hur tjusig han var. Vi startade lite tidigare och körde runt en stund så att han skulle sova lite. De lyckades. Hämtade ut blommorna på samma gång som jag lovat. 
 
 
Hur var de då att ha med en liten gosse på en sådan högtidlig tillställning. Helt okej måste jag nog säga. Klart han pratade lite nu som då, men lite kul var att han lyckades få in ett hmmmm, eller JAH precis där de behövde betonas nått. Så lite muntrade vi upp stämmningen. 
 
Hade packat en hel påse full med underhållning och tom laddat paddan ifall vi skulle bli tvugna till elektronisk underhållning. Den behövdes aldrig och tur var de för innan de började dök de upp någon gammal professor (eller vad han nu var)  och meddelade att sonen kommer dö i hjärncanser om han utsätts för wifi strålning och får egen telefon innan han är 20 år. Vad svara man på ett sådan ”gott råd”? Mummlade mest och tackade för varningen. 
 
Underhållningen annars bestod i att leka med pappas plåmbok, ge saker till syrrans sambo och titta på alla som satt bakom oss. Sedan åt vi äppelbitar i 20 min och så blev de ett akut blöjbyte som även de drog ut till en 20 min. Fast de kanske mest för att jag tryckte på fel knappar i hissen hela tiden. Sista 15 min var TRÅÅÅÅÅÅKIGA tyckte  G och började höja stämningen lite. Tänkte först gå ut med honom men märkte att de snart var slut så vi gömde oss längst bak och tränade lite på att gå. Inte bästa tillfället att ha höga klackar på i alla fall. Överlag så var de inte illa för en sprallig ettåring att sitta mer eller mindre stilla i över två timmar och inte bryta ihop. 
 
När förhöret var avklarat och kaffet uppdrucket rusade vi hem. Klädbyte och vänta på farmor och farfar J som skulle passa och natta G medans vi åt doktorsmiddagen. Första nattningen gjorda av någon annan och de hade gått som på räls. Vi fick tom komma hem till ett rent kök så bara de gör ju att man gärna hoppar över läggningen någon gång (Okej de var inte så stökigt sedan innan, bara ingen som hunnit plocka in i dismkaskinen)
 
Dåligt med bilder blev de, men fick till en på efterrätten i alla fall. 
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: