Sköldkörteln som inte fattar en graviditet

Graviditet och min sköldkörtel verkar inte vara bästa vänner. Tvärtom är de bittra fiender. Tre av tre gånger har jag fått höga värden och blivit satt på tyroxinbehandling. Fick sluta direkt G var född och hade normala värden 6 veckor efteråt när jag gick på kontroll. 
 
Därför har de därför varit extra koll på mina värden denna gång. Var på ett extra blodprov imaj och  augusti för att kolla att värdena ännu var ok. Sedan blev de koll runt vecka 12 i december och då var de ännu inom de normala. Måste trots de gå på koll var 6 vecka.
 
Så i torsdags traskade jag iväg till labben. Blev mycket blodprov den veckan för var på tisdag och tog de prover som hör till, ifall jag nu skulle råkat byta blodgrupp, fått syfilis eller drabbats av hiv/hepatit. De vill ju hellst att man skall ta proven innan vecka 12 men jag är ju lite som jag är och har inte så bråttom. Lägg dessutom till att jag jobbat på labben så man vill ju inte avslöja sig för tidigt, även om jag är hemma. 
 
Slut på sidospår. Svaren på TSH var inte så positiva. På 6 veckor hade de stigt från 2.1 till 3.6. Och värden får inte ligga på över 2.53 i andra trimesten. Så nu är de bara att knapra piller i ett par månader och nya tätare prov för att få rätt nivå på medicinen. 
 
Undrar vad det är som gör att mina värden är helt normala mellan graviditeterna, även mot de högra hållet ibland för att sedan skjuta i höjden? 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: