Vegetarisk mat till små barn?

Idag bjöds det på örtiga mandelbollar till lunch för alla i detta hushåll. 2/3 tyckte det var helt ok medans den tredje mest slängde bullarna i golvet och i stället siktade in sig på makaronerna. Brukar ofta göra så om det är mat jag gissar att han inte kommer tycka om så där jättemycket (var rätt stark smak av lagrad ost i dagens bollar) så då serverar vi makaroner för om de är nått han gillar så är det makaroner. 
 
Men de fick mig att tänka. Hur mycket vegetarisk mat är det okej att ge till en ettåring. Antar att familjet som inte alls äter kött så ställer sig inte heller och steker saftiga biffar till barnen heller, eller? Sedan en månad tllbaka har vi helt slutat ge honom burkmat utan han får äta samma sak som vi äter. Jag äter ännu kött men blir nog vege ca 3 dagar i veckan + att vi ofta äter samma sak till middag och sedan lunch dagen därpå. Vissa dagar orkar man inte stå och koka två olika maträtter, en med kött och en med vege. Säkert är de också bra att någon gång i bland att alla äter samma rätt. 
 
Kommer inte tvinga på honom någon specifik diet/livstil gällande maten. Vill han bara äta vegetariskt när han blir större får han göra det och föredrar han kött så är de lika ok, men få får han kanske finna sig i en som annan majsbiff mellan varven som variation, på samma sätt som man varierar kyckling, kött och fisk. Förhoppningsvis vill han äta lite av allt
 
Tycker de är lite knepigt överlag att tänka på att vegerätterna är kompletta och se till så att de inte blir några brister gällande näringsintag och vitamin och mineralnivåer. Ännu knepigare är de att få de att fungera för någon som är under 1 meter lång. 
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: