Barn på bibliotek

Har den senaste tiden läst om folk i den yttre bekantskapskretsen eller bekantas bekanta (på facebook ser man ju om någon kommenterar inlägg ibland) som funderar på böcker till barn och vad man skall läsa för dem . Är frågan om barn under 3 år. 
 
När de sedan får kommentaren om att gå till biblioteket slår de i från sig och menar att nää, de skulle de aldrig göra för X är för vild för det. Eller så ser man en bild när någon besökt biblioteket med sitt barn och någon kommenterar med att hur vågar du?
 
Vi besöker biblioteket minst en gång i månaden (beror på när vi tröttnar på böckerna). Nej jag skulle inte släppa lös G själv på golvet för då är garanterat alla böcker utspridda på golvet. Han älskar att dra ut böcker ur hyllor. I stället har vi haft med oss sele, sjal eller vagn. Då får han sitta och se på när vi väljer böcker och på samma gång lära sig hur man uppför sig på ett bibliotek. Lugnt och sansat. 
 
Min fundering är hur skall barn lära sig nått om man inte vågar sig utanför dörren? Eller är de vi som är konstiga som släpar med vårt barn överallt. Första gången han fick lämna hemmets trygga vrå var han fyra dygn gammal, och då var vi tre dygn på BB. 
 
Känslan när man kommer hem och får öppna helt NYA böcker man inte sätt tidigare
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: