Tips mot atopisk exem

Vad har ni för tips mot atopisk ecem? Ser inte bättre ut än att G har drabbats. Vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att de finns i släkten från båda sidorna. Possitiva är att han inte verkar så jättebrydd sjäv. Enda han kliar är de i nacken men resten låter han vara. 
 
Ryggen är värst drabbad, men lite i armväcken, knäveck och på magen. 
 
Med kortison försvinner det på några dagar men blossar upp efter en vecka eller två igen. Och vet inte hur bra de är att i längden håller på att smörja så mycket med kortison (nu låter jag som värsta medicinmotståndaren). De vi söker är någon ”mildare” behandling som man kan fortsätta med fast varje dag hela vintern. 
 
Vanliga bassalvor verkar inte hjälpa, i alla fall inte de i testat så här långt. Just nu kör vi en kur med havssalt (låter ju som mera humbugg) då många upplever att de bli bättre av olika saltbad. Vi försökter bara så få gånger i veckan som möjligt, just nu ca 2 gånger per vecka för att inte torka ut huden ännu mera. 
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Se över kosten! Min 7åring har haft jättebesvärligt ända sen hon var 1 år..men då vi tog bort tillsatsämnen E330-E334 (citronsyra mm) så blev hon äntligen fri från exemen. Men de finns ju i det mesta! Att bada ofta är förresten bra för atopiker..Finns fb grupper som heter nånting med atopiska utslag..gå med där..Då får du jättebra tips! 😊

    Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: