Mödrarådgivningsbesök i vecka 22+

Åter dags att bli kollad på och kontrollerad. Tog en evighet idag då hon jag gått till flytt över till familjeplaneringssidan så fick träffa hennes vikarie. Så allt måste genomgås från grunden. Jag är ju lite av en problempatient. Dvs så har jag så mycket fysiska åkommor och sedan gör jag lite som jag själv vill som kanske inte alltid passar in i hur en patient skall vara. Som de här med sockerbelastning. NEJ jag tänker inte dricka en sörjig massa på fastande mage och sedan få nått sockerrus. När man lika väl kan göra det hemma. 
 
Nåväl. De mesta var nog ok. HB var en aaaaaningens lågt och landade på 104 så nästan raka vägen till apoteket efter järntabletter. Rasar gansak ordentligt denna gång med tanke på att jag i december hade över 120. Kan ju förklara den här envisa huvudvärken jag dragits med. Känner mig dock inte så farligt trött. Även ny remiss för sköldkörtelprov som måste tas nu i veckan för att kolla om dosen måste ändras. 
 
Hjärtljud låg på ca 150 slag. Någon som inte riktigt ville sammarbeta. Huvudsaken är att hjärtat slår i alla fall. 
 
Lite funderingar kring förlossningen och skulle få remiss till en fadderbarnmorska. Visste inte ens att de fanns sådana. Tydligen är de ett möte på förlossningen där man delvis går genom den förra förlossningen och skriver in tankar och funderingar om den kommande och de skriv sedan in i ens journal.  Med tanke på att de gick undan förra gången så skulle de kännas tryggt att ha de lite mera planerat denna gång. Svåra är att veta vem man skall prata med och hur man skall trycka på.  (Sa jag föresten att jag är en jobbig patient som vet att jag har rätt att kräva/önska saker och inte bara gå med på vårdens standardmodell.)
 
Nu har jag i alla fall papper på att jag är gravid så kan börja ansöka om alla kelas förmåner. Mammalådan kommer vi dock dra ut på in i det sista då jag gärna (tror jag) vill ha lådan för år 2018
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: