Tänkte nästan ta livet av fysioterapeuten idag

Hade tid för fysio idag vid centralsjukhuset. Problem ett var att hitta parkeringsplats. Oskojat sökte jag i 20 min efter ett ställe att ställa bilen på. Blev bobollsplan till slut. Då hade jag 5 min på mig att hasa i väg på hala vägar runt hela området på för att komma in. Bra början. 
 
Som bekant är jag ”lite” avig mot sjukvården. Har haft lite svårt att bli tagen på allvar eller få rätt hjälp så har lite gett upp. Inget undantag från idag med andra ord. Hade bett om en ny fysio eftersom han jag träffade i våras endast printade ut ett papper med övningar som jag skulle göra hemma. 
 
Damen idag viste inte varför jag var där. Mitt mål med att få en remiss är (var) att få regelbundna besök dvs pga min EDS i kombination med mitt ben och att jag är gravid. Ett hjälpmedel att hålla ihop min sargade kropp. Nå de blev BARA fokus på mitt skadade ben. Gör si och gör så. Hälften av övningarna händer de inget med. Hur mycket jag än förösker lyfta benet när jag ligger på rygg så kommer de inte upp. Dessutom hade hon svårt att förstå när jag sa att gör INTE så där med mig, tex pressa på de skakade benet eller när hon lyfte upp mitt ben rakt upp och böjde knä fel väg. 
 
Bröt ihop mitt i. Känns så hopplöst. Delvis för att de inte händer nått när jag gör övningarna, eller så tar rörelsen fel (i rumpan i stället för i låret) plus att några övningar så började stråla ut i fogarna. Nackdelen med att bo ett tvåspråkigt land. Hon viste inte vad A fogar vad, eller vad foglossning var för hon kände inte igen ordet på svenska. Inte viste jag vad de heter på finska heller och inte verkar hon klokare när jag försökte förklara. Var de inte för att jag var utan både skor och jacka så skulle jag faktist ha stormat ut ungefär mitt i. Nu stängde jag av i stället. 
 
Klart att jag fattar att jag måste träna och att de kommer att kännas. Men de skall väl inte göra ont? Träningen skall jag tydligen klämma in när G sover (haha, han sover ju aldrig) eller i vardagen. Inte så lätt vill jag lova. Fick inte heller några återkommande tider utan nytt besök om 5-6 veckor för att se hur mycket bättre de blir. 
 
I ren ilska ringde jag min barnmorska direkt efter och frågade om de kan ordna remiss till folkhälsan i stället. Hon skulle återkomma med vad de kan göra. För jag behöver hjälp men har så ovanliga och ”jobbiga” problem som ibland motarbetar varandra
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: