Potträning med banan

Försökter lite aktivt få in pottan i vårt vardagsliv. Inte så att vi förväntar oss att G skall bli torr ännu, utan snarare som ett alternativ och att han skall vänja sig med att bara sitta där. Leka in allvaret. Han är ju trots allt bara 14 månader ännu och idag verkar de som att alla barn har blöja tills de är fyra år. Lite tidigare hoppas jag att vi skall bli torra. Nackdelen med vinterbarn är att man inte riktigt kan låta dem springa omkring nakna ute när de är runt två år, vilket jag läst att många gör för att få sina barn torra. 
 
Har ingen aning om hur man gör detta på bästa sätt. Strategin just nu är att han får sitta där en stund efter (nästan) varje måltid, låter som en hundvalp nu.  Ibland leker vi med någon badleksak, ibland får han sitta där när vi är på toaletten själv osv osv. 
 
Funderade ju lite på babypotting när han var riktigt liten, men lärde mig aldrig att tyda hans signaler innan de var för sent. De som kör med potting menar ju att barnen ofta blir torrare tidigare och så går de åt mindre blöjor. 
 
Ett som är säkert. Banan brukar fugnera för magen. Så numera äter vi banan på pottan. Dock utan att de händer nått. Den stora frågan är dock. Äta banan på Wc eller sitta på pottan i köket? 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: