Hornertplan och militärparad

Jag har ju aldrig fått uppleva vasa ur den militära synvinkelin. Brigaden här lades väl ner 10 år innan jag fyttade hit. Har inte heller varit till Dragsvik och tittat, är väl rätt vanligt att man åker dit på öppna dagar (?) om man har något syskon eller bekant som ligger inne. 
 
Så när Vasa firade 100 år av jägarnas återkomst och ställde till med pompa och ståt med militärparad och flyguppvisning var jag rätt sugen på att åka in och titta. Resten av familjen inte så intresserad och krävdes lite övertalning. I går var vi och snabbkollade på militärfordonen som var uppställda. Dvs vi körde förbi kaserntorget. Då blev de bestämt att vi åker in till stan idag och spanar. För detta är ju nått som inte händer i vasa. 
 
Gissa hur besviken jag var i morse när jag steg upp 7 (oj sovmorgon tom) och ser att termometern visar -21 grader. Buhuu och blää. Bara att sitta inne. Som tur steg tempen och med inslag av bambiblick åkte vi i alla fall. På med yllekalsonger och varma jackor. Bädda in G i yllehalare och vanlig och gräva fram hans hörselskydd. De om nått är jag glad över att jag tänkte på. Inte av den orsaken som jag tog med dem, jag packade med för att de var mitt i hans sovtid (nä han sov inte) och tänkte han skulle sova bättre med skydden på. 
 
Ett väl inbäddat barn. Detta är efter marchen när vi väntar på flygplan. 
 
Vi var inte ända som trotsade vädret, uppskattningsvis skall de ha varit runt 10.000 pers och tittat. 
 
Dålig bild, taget ur en video jag filmade. Vi trodde de skulle vara flera plan som bara körde över stadsfjärden. Visade sig vara ett hornetplan (och senare två helikoptrar, men vi fick innan dess) som gjorde flygkonster på låg höjd, de var looper och stiga rakt upp och störtdyka mm mm. Ljudnivån var så hög att de inte gick att titta på utan att hålla för öronen. Vi råkade stå rakt under nämligen. Lite halvdöv ännu. Första halvan gick helt ok men sen blev G rädd, antaglinen pga ljudet, kanske han råkade puffa lite på hörselskydden. Så han fick komma upp i famnen och vi tog oss därifrån, lagom till de slutade förståss. Eller ja de kom två helikoptrar men vi hade då hovrätten i vägen. 
 
Lär skall komma på Yle-arena ett inslag så får väl hålla ögonen öppna
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: