Besök hos fadderbarnmorskan

*Puh* 
 
Idag blev en sådan dag när jag inte hunnit sitta ner förens nu. Blev en massa spring fram och tillbaka och så lite veckohandling på det. Nu skall jag i alla fall sno till mig 30 min vila i soffhörnet. 
 
I går ringde de från BB och meddelande att de hade tid för mitt fadderbanrmoskebesök som jag fått remiss på. Blev snabba puckar för den tid som passade bäst var redan idag. Eller bäst och bäst, 9 på morgonen skulle vi vara där. Som tur kunde G hänga hos fammo under tiden. 
 
Vet inte om samtalet gav sååå mycket. Blev samtal om hur jag vill ha det (och inte ha det). Lite diskuterade hur de gick förra gången och vad som kan undvikas om det är möjligt. Bra att få prata och bolla med någon som kan det, hon kommer nämligen att skriva ner det vi pratade om så att de står i journalerna sedan. Man skall ju själv skriva i ipana vilka önskemål man har, men kan ju bli lite råddigt. 
 
Frågan om smärtlidring är ju de som ställer till med stöst bekymmer. Jag går inte att smärtlindra på vanligt sätt. Lustgas och pcb fungerar inte alls. Tens hjälpte säkert en hel halvtimme. Epidural och spinal ”får” inte ges pga risk för hematom i ryggen vilket kan leda till akut operation (ifall de läggs måste jag läggas in två dygn på övervakning). Det som fungerade var oxanest (morfinpreparat). De får dock inte ges för sent då det kan påverka barnets andning. 
 
Idag föreslog hon att jag skall testa badet som smärtlidring och vi fick även se hur det ser ut. Tydligen håller de på att utbilda sig så att man även kan få föda barnet i badkaret (hon gissade inom mars månad så är de möjligt). Vet dock inte om bad är ett alternativ för mig, lite rädd att jag bla inte kommer ut ifall de blir en sådan situation då kanterna är så höga. Får fundera på saken, säger inte nej i alla fall. 
 
Vi pratade även lite om vikten att inte röra/flytta på mig utan att i stället berätta åt mig hur jag skall ligga så att alla kroppsdelar hålls på plats (pga överröligheten då) samt passliga förslossningsställningar. 
 
Det vi har kvar att ”kämpa” för är ju de att jag önskar bli igångsatt redan innan beräknat datum för att på så sätt få en mera kontrollerad förlossning, om man nu kan få en sådan. Får fortsätta tjata om det. Det som talar för attt jag skulle få min vilja igenom är att första gick så snabbt och alla mina problem. 
 
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: