Gör din egen play doh

Har testat att göra gammal hederlig trolldeg i sommar, men tycker inte det blivit riktigt bra. När man sedan har lekt med degen har de blivit en klistrig hinna i händerna och har man sparat degen mer än en dag har den blivit geggig (det sista kan ju också berott på vädret) 
 
Degens koncistens har gjort att jag inte varit så sugen på att göra flera sates. Men att köpa någon form av lera har inte heller känts vettigt med tanke på att G inte är så intresserad ännu att han tex skulle leka självständigt med lera utan det är nog mera mamma som försökter vara kreativ och locka till att utveckla motorik och fantasi. 
 
Trillade över ett recept på play doh här omdagen som jag testade i går. Döm om min förvåning då den blev otorligt likt orginalet. Min blev kanske snäppet för torr för går inte riktigt att sammanfoga delar med varandra så att de hålls ihop. Bästa var att det är inte några dyra ingredienser. En satts går på 5€ om man inte har någon av ingredienserna hemma och måste köpa allt (inklusive karamellfärg)
 
Detta är en sats. Varje hög är ungeför som två-tre knytnävar så man får ju material
 
 
Så därför tänkte jag dela med mig av receptet till er så att ni får nått roligt att pyssla med till hösten
 
Detta behöver du:

5 dl mjöl

3 dl salt

2 msk citronsyra

2 msk matolja

4 dl kokhett vatten

Karamellfärg (om du vill färga leran)

Gör såhär: 

Blanda ihop mjöl, salt och citronsyra. Häll på matolja och kokhett vatten och rör om tills allt är blandat till en deg. Blir den för torr kan du tillsätta mer vatten. Droppa i karamellfärg och knåda tills degen har jämn färg. (tips, använd inte grön färg och blanda i med bara handen. Man får vissa släktskap med hulken då och de lossnar inte)

G och hans moster (utanför bilden) testar kvaliteten igår och de går finemang att göra maskar)

 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

22 kommentarer

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: