Besiktningen som gick åt helskotta

 
 
DAAAA. Hatar att besikta bilen. Och likförbenat måste man göra det varje år. Naturligtvis är man ute i sista minuten (sista dagen man får göra det), har inte bokat tid, får betala helt hutlöst med penagar för att man då inte bokat tid och hittat någon obekväm billig tid och till på köpet blir man tvungen att vänta 90 min för att de skall knacka lite på hjulen. Är ju värre att besikta bilen än att gå till tandläkaren (de senare ignorerar jag genom att inte boka tid :P)
 
Ja, ni hör ju hur mycket jag ”älskar” detta. Igår var det åter igen ”snablis” tur att få sig en genomkörare. Fick snällt be gubben sponsra lite besiktning åt mig. För hade som sagt skjutit på det och Inte bokat någon billig tid. 
 
Hur gick det då. 
 
 
 
👇
 
 
 
 
Ja, Inte direkt bra om vi säger så. Den blev inte bara underkänd. Lyckades tom få körförbud på bilen. DVS jag hade rätt att antingen köra hem den, eller till verkstad innan kl 18 på kvällen. Jag valde att köra hem. 
 
Nå, helt vettigt nog att lägga körförbud på den och ingen jag klagar på direkt, mer än som en kul grej vi har här hemma just nu. Orsaken var att de hade gått HÅL på en bromsslang så den läkte bromsvätska. Inte så bra om den tar slut, för då slutar bromsarna fungera. 
 
Blir väl att jaga mekaniker (IGEN, hämtade ut den från verkstad i förra veckan) så får de lägga in ett nytt rör bara. Skall väl inte bli så många biljoner. 
 
Lite kul var det att på den andra platsen i besiktningshallen var det en annan svart Saab 9-5 farmare. Så vanliga är de inte mera trots allt
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

27 kommentarer

 1. Nej vad tråkigt att besiktningen inte gick så bra men om du hade den på lagning för inte så länge sedan såg dom då inte att röret var trasigt ? Det är dyrt med bil

  Gilla

 2. Jag förbereder mig alltid för att bilen ska bli underkänd på besiktningen för då känns det inte lika jobbigt när man väl får beskedet. Min bil har fått underkänt två ggr senaste tiden men som sagt vart beredd på det. Men inte roliga pengar att lägga på verkstad.

  Gilla

 3. Men ååh stackare! 😦 detta med at bestickta bilar verkar vara katastrof. Dock så har jag varken körkort eller bil, men varje gång någon ska besickta bilen är det alltidnågot som krånglar…

  Gilla

 4. Men vilken otur att det blev körförbud ! Men det är tur att det går att fixa ! Dock kanske inte lika kul att lägga ut pengar på de ! Hoppas de löser sig snabbt !

  Gilla

 5. Hoppsan, det var ju inte kul !
  min man brukar alltid besikta bilen, men i år gjorde jag det för första gången i hela mitt liv. ha ha
  Det var också en upplevelse må jag säga.

  Gilla

 6. Åh besiktning och bilskatt är verkligen bland det tråkigaste man kan lägga pengar på!
  Så trist att du fick körförbud men vilken TUR att det upptäcktes nu och inte när du sitter på motorvägen i 110 och inte kan bromsa… gud så läskigt!

  Hoppas inte det kostar allt för mycket att fixa!!

  kram kram

  Gilla

 7. Haha känner igen de där fenomenen, både tandläkaren och besiktningen! Men tycker nog också valet med körförbud var bra. vem vill att bromsarna i värsta fall lägger av haha? Jag hade dött av tanken på att de kunde lägga av x)

  Gilla

 8. Bilar kan man ju bli HELT GALEN PÅ. För ett tag sedan blev ratten på vår Audi Q5 svårstyrd och vips så var vi tvungna att betala 12 000 för ett kullager i styrningen som hade gått sönder. Och då tyckte vi att vi kom billigt undan. Argh! Jag håller tummarna för att det inte blir så dyrt för er och att det löser sig med någon vettig mekaniker.

  Gilla

 9. Jag som jobbar på tandläkarpraktik för försöka undvika det du skrev, för det är inget man ska unvika, tänder har du kvar längre än bilen. Samt ja drygt med besiktning

  Gilla

 10. Det är tråkigt att göra och lägga pengar på men så bra att dom kollar att allt är bra 🙂 I ditt fall var det ju verkligen tur att du besiktade den 🙂

  Gilla

 11. Men fy för besiktning och dessutom körförbud. Men tänker ändå att det är bra att besikta bilen. Tänk om det där felet inte upptäckts. Det hade ju kunnat gå hur som helst. Alla såna där tråkiga grejer tar mannan hand om så jag behöver inte tänka på det. Jo, när det ska hostas upp pengar för eventuell reparation.

  Gilla

 12. Håller med om att besikta bilarna är inte alls kul. Ett slag var det så att bilarna aldrig gick igenom när det var jag som skulle besikta dem. Men förra gången då äntligen var det jag som fick godkända på båda bilarna. Skam den som ger sig kanske man kan säga

  Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: